Alt

RECEPT: Gamberi z bučkinimi rezanci

RECEPT: Gamberi z bučkinimi rezanci

Ta lahkoten in hitro pripravljen obrok je idealen za dneve, ko imaš za pripravo obroka na voljo manj kot pol ure. Gamberi z bučkinimi rezanci so svež, nizkokaloričen obrok, bogat z beljakovinami. Lahko ga uživaš tako za malico, večerjo, kot kosilo. Super za vroče poletne dni!

 Gamberi z bučkinimi rezanci

Sestavine: (za 1 osebo)

  • 1 bučka
  • 12 kozic
  • majhna čebula
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička sira Parmezan


Priprava: 
Čebulo nareži in jo popeči v ponvi na žlici olivnega olja. Dodaj kozice (lahko tudi zamrznjene), malo soli, nato pa še narezano bučko. Bučko nareži po trakovih ali "špagetih". Glej, da bučke ne prekuhaš in tako ostane kompaktna. Pred postrežbo dodaj še žličko parmezana.

 Gamberi z bučkinimi rezanci
 Gamberi z bučkinimi rezanci

Kalorične vrednosti - Gamberi z bučkinimi rezanci:

  KCAL OH (g) MAŠČOBE (g) BELJAKOVINE (g) SOL (mg) SLADKOR (g)
1 bučka 28 5 0 2 11 3
majhna čebula 12 3 0 0 1 1
12 kozic 130 2 2 26 1070 0
olivno olje, 1 žlica 126 0 14 0 0 0
parmezan sir, 1 žlička 36 0 2 2 0 0
Skupaj 332 10 18 30 1082 4

Več podobnih receptov najdete v našem blogu.

Nas že sledite na socialnih omrežjih?

Športna Klinika - Facebook

Športna Klinika - Instagram

Preberite še

view
Recept: Fit sendvič z jajcem

Recept: Fit sendvič z jajcem

Vsi vemo, da nas včasih čas preprosto povozi. Ne moremo si pripraviti nekega okusnega, zdravega obroka, hitimo okoli in na koncu na hitro pojemo kupljen sendvič ali pa jogurt. Zato smo za vas...

Preberi več
view
Recept: Banana Njam

Recept: Banana Njam

Za okusen obrok in odličen nadomestek čokoladi in različnim sladicam - Banana Njam sladoled! Naredite si zdrav sladoled kar doma v le nekaj minutah.

Preberi več
view
Recept: Zdrave špinačne tortilje

Recept: Zdrave špinačne tortilje

Če imate radi tortilje in iščete za bolj zdravo alternativo, ste našli pravi recept. Recept za zdrave špinačne tortilje. Preprost, domač in zelo uporaben, še posebej, kadar želite navdušiti...

Preberi več