
Recept: Banana Njam

Za okusen obrok in odličen nadomestek čokoladi in različnim sladicam - Banana Njam sladoled!
Naredite si zdrav sladoled kar doma v le nekaj minutah.
Sestavine (za dve porciji):
- Čokoladni sladoled
- 3 zmrznjene banane
- 3 žlice nesladkanega kakava
- Vaniljev sladoled
- 3 zamrznjene banane
- 1 strok vanilije
- Malinin sladoled
- 2 zamrznjeni banani
- 100g zamrznjenih malin
Potek dela:
Banane in izbrane sestavine (kakav, maline ali vanilijo) damo skupaj v mešalnik za hrano. Mešamo toliko časa, dokler ne nastane homogena masa. Pa dober tek!
Kalorične vrednosti za 2:
Čokolada:
KCAL | OH (g) | MAŠČOBE (g) | BELJAKOVINE (g) | SOL (mg) | SLADKOR (g) | |
3 Banane - zamrznjene | 315 | 81 | 0 | 3 | 3 | 42 |
3 Žlice nesladkanega kakava | 180 | 18 | 6 | 12 | 8 | 0 |
Skupaj | 495 | 99 | 6 | 15 | 11 | 42 |
Vanilija:
KCAL | OH (g) | MAŠČOBE (g) | BELJAKOVINE (g) | SOL (mg) | SLADKOR (g) | |
3 Banane - zamrznjene | 315 | 81 | 0 | 3 | 3 | 42 |
1 Strok vanilije | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Skupaj | 315 | 81 | 0 | 3 | 3 | 42 |
Malina:
KCAL | OH (g) | MAŠČOBE (g) | BELJAKOVINE (g) | SOL (mg) | SLADKOR (g) | |
2 Banani - zamrznjeni | 210 | 54 | 0 | 2 | 2 | 28 |
100g zamrznjenih malin | 70 | 17 | 0 | 2 | 0 | 6 |
Skupaj | 280 | 71 | 0 | 4 | 2 | 34 |

- Recept
RECEPT: Gamberi z bučkinimi rezanci
Ta lahkoten in hitro pripravljen obrok je idealen za dneve, ko imaš za pripravo obroka na voljo manj kot pol ure. Gamberi z bučkinimi rezanci so svež in nizkokaloričen obrok.
Preberi več![Recept: Zdrav Puding s Chia semeni [VIDEO] Recept: Zdrav Puding s Chia semeni [VIDEO]](https://sportnaklinika.si/sites/default/files/upload/images/hero/61_mala_1.png)
- Recept
Recept: Zdrav Puding s Chia semeni [VIDEO]
Tudi vam na vsake toliko časa "pade cuker"? Vemo, kako je. Zato smo se odločili, da bomo delili z vami odličen recept, kako narediti zelo okusen in hkrati zelo zdrav puding, zaradi...
Preberi več
- Recept
Recept: Bučna Juha
Odlična domača bučna juha! Super recept za jesensko toplo jed, ki jo lahko postrežete svojim najbližjim.
Preberi več