Alt

Zrelost sadja

Zrelost sadja

Bolj kot je sadje zrelo, večji je glikemični indeks. To smo že pisali v blogu #5. Če je sadje manj zrelo, bolj zeleno, kislo, manjši je GI in obratno. Bolj zrelo, sladko sajde ima GI večji. To pa ne velja zgolj za sadje. Tudi krompir, če ga imamo več mesecev hranjenega, ima večji GI kot pa tisti, ki je bil sveže nabran.

Viri:
http://www.montignac.com/en/the-factors-that-modify-glycemic-indexes/
Fodor, A. (2007). Športna rekreacija, prehranjevanje in nekateri psihološki vidiki pri zdravljenju debelosti (Diplomsko delo, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport). Pridobljeno iz https://www.fsp.uni-lj.si/cobiss/diplome/Diploma22051160FodorArpad.pdf

Preberite še

view
Jedilnik za hujšanje: Kaj jesti, da izgubite kilograme?

Jedilnik za hujšanje: Kaj jesti, da izgubite kilograme?

Pri hujšanju je izbira prave hrane ključna. Vendar pa oblikovanje pravega jedilnika za hujšanje ni enostavno. Predelan in kalorično bogata hrana lahko prepreči izgubo teže, medtem ko lahko preveč...

Preberi več
view
Nizkokalorične diete podaljšujejo življenjsko dobo

Nizkokalorične diete podaljšujejo življenjsko dobo

V 6-mesečni raziskavi so Heilbronn in ostali (2006) ugotavljali, kakšen je vpliv nizkokaloričnih diet na ljudi s prekomerno telesno težo (BMI 25-30). 

Preberi več
view
Poširano jajce s kruhom in avokadom

Poširano jajce s kruhom in avokadom

Velikokrat, ko pomislimo na hiter in zdrav slan obrok, pomislimo na sendvič, kajne? Saj nekateri so zdravi, a so na žalost tako pusti. Zato z vami delimo odličen recept "Poširano jajce s...

Preberi več