Alt

Zrelost sadja

Zrelost sadja

Bolj kot je sadje zrelo, večji je glikemični indeks. To smo že pisali v blogu #5. Če je sadje manj zrelo, bolj zeleno, kislo, manjši je GI in obratno. Bolj zrelo, sladko sajde ima GI večji. To pa ne velja zgolj za sadje. Tudi krompir, če ga imamo več mesecev hranjenega, ima večji GI kot pa tisti, ki je bil sveže nabran.

Viri:
http://www.montignac.com/en/the-factors-that-modify-glycemic-indexes/
Fodor, A. (2007). Športna rekreacija, prehranjevanje in nekateri psihološki vidiki pri zdravljenju debelosti (Diplomsko delo, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport). Pridobljeno iz https://www.fsp.uni-lj.si/cobiss/diplome/Diploma22051160FodorArpad.pdf

Preberite še

view
Izotonični napitki in hrana med vadbo?

Izotonični napitki in hrana med vadbo?

Namen komercialnih, izotoničnih napitkov naj bi bila hidracija, učinkovito okrevanje, vnos vitaminov in mineralov,.. Resnica pa je, da takšni napitki vsebujejo zelo malo vitaminov in mineralov,...

Preberi več
view
Zdrav piščanec po kitajsko

RECEPT: Zdrav piščanec po kitajsko

Zdrav piščanec po kitajsko - jed, ki združuje izjemne okuse in prehranske prednosti kitajske kuhinje. Kitajska kuhinja je znana po svojih raznolikih in harmoničnih okusih ter uporabi svežih...

Preberi več
view
Kako ohraniti izgubljeno telesno težo: Učinkoviti nasveti in strategije

Kako ohraniti izgubljeno telesno težo: Učinkoviti nasveti in strategije

Za mnoge je izguba odvečne telesne teže pogosto velik dosežek, ki pa se lahko hitro sprevrže v boj, ko gre za ohranjanje izgubljene teže. Ta članek, ki je namenjen vsem, ki iščete učinkovite...

Preberi več