RECEPT: Zdravi bučkini rezanci z gamberi

4 October, 2024
Čas branja: 2 min
Naslovna - RECEPT: Zdravi bučkini rezanci z gamberi

Kazalo

    Uvod

    Gamberi z bučkinimi rezanci so odlična izbira za vse, ki želijo uživati v okusnem obroku, ki ne obremenjuje telesa s preveč kalorijami. Ta recept združuje sveže in hranljive sestavine, ki so polne vitaminov, mineralov in beljakovin, hkrati pa zagotavlja nizkokalorično in lahkotno jed. Priprava je hitra in enostavna, kar pomeni, da lahko ta obrok vključite v svoj vsakodnevni jedilnik, ne da bi porabili preveč časa v kuhinji.

    Prednosti

    Ta recept je bogat z beljakovinami iz gamberov, ki pomagajo pri izgradnji in regeneraciji mišic, ter nizkokaloričen, kar je idealno za tiste, ki želijo nadzorovati vnos kalorij. Bučkini rezanci so lahka in osvežilna alternativa tradicionalnim testeninam, saj vsebujejo malo ogljikovih hidratov, hkrati pa so bogati z vitamini, minerali in vlakninami, ki podpirajo prebavo in izboljšujejo občutek sitosti.

    Zdravi bučkini rezanci z gamberi

    Sestavine (za 1 osebo)

    • 1 bučka (narezana na rezance)
    • 12 kozic
    • 1 majhna čebula (fino sesekljana)
    • 1 žlica olivnega olja
    • 1 žlička naribanega parmezana

    Navodila za pripravo

    1. Priprava čebule in kozic: Majhno čebulo na drobno narežite in jo rahlo popecite na žlici olivnega olja v segreti ponvi, dokler ne postane mehka in zlato rjava. Dodajte kozice (sveže ali zamrznjene) ter začinite z malo soli.
    2. Dodajanje bučk: Bučko narežite na tanke trakove ali "špagete" in jih dodajte v ponev. Pražite kratek čas, da ostanejo čvrste in sveže – pazite, da jih ne prekuhate.
    3. Zaključek: Preden jed postrežete, posujte z žličko naribanega parmezana za dodaten okus.
    Zdravi bučkini rezanci z gamberiZdravi bučkini rezanci z gamberi

    Nasveti

    • Prilagoditev okusa: Za bolj intenziven okus dodajte sveže sesekljan peteršilj ali baziliko tik pred postrežbo. Če želite bolj pikanten obrok, poskusite z dodatkom čilija v prahu ali svežega čilija.
    • Alternativne sestavine: Namesto parmezana uporabite druge vrste sira, kot je feta ali kozji sir, za drugačen okusni profil.
    • Načini postrežbe: Dodajte rezine limone za okras in osvežujočo noto ter postrezite s skledo sveže solate za uravnotežen obrok.

    Dober tek!

    Hranilne vrednosti

     KCALOH (g)MAŠČ. (g)BELJ. (g)SOL (mg)SLADKOR (g)
    1 bučka28502113
    majhna čebula1230011
    12 kozic130222610700
    olivno olje, 1 žlica126014000
    parmezan sir, 1 žlička3602200
    SKUPAJ33210183010824

    Zadnje objave

    Naslovna - RECEPT Zdrava sladica

    RECEPT: Zdrava sladica

    Naslovna - RECEPT Zdrav piščančji gyros

    RECEPT: Zdrav piščančji gyros

    Naslovna - RECEPT Piščanec v sojini omaki z medom

    RECEPT: Piščanec v sojini omaki z medom

    Tedenska izobraževalna vsebina v vaš email

    Brezplačna izobraževalna vsebina

    Prijavite se na brezplačno tedensko izobraževanje, kjer vam bomo 1x tedensko poslali izobraževalne vsebine ali članke na temo zdravja in hujšanja.