Kazalo
Uvod
Gamberi z bučkinimi rezanci so odlična izbira za vse, ki želijo uživati v okusnem obroku, ki ne obremenjuje telesa s preveč kalorijami. Ta recept združuje sveže in hranljive sestavine, ki so polne vitaminov, mineralov in beljakovin, hkrati pa zagotavlja nizkokalorično in lahkotno jed. Priprava je hitra in enostavna, kar pomeni, da lahko ta obrok vključite v svoj vsakodnevni jedilnik, ne da bi porabili preveč časa v kuhinji.
Prednosti
Ta recept je bogat z beljakovinami iz gamberov, ki pomagajo pri izgradnji in regeneraciji mišic, ter nizkokaloričen, kar je idealno za tiste, ki želijo nadzorovati vnos kalorij. Bučkini rezanci so lahka in osvežilna alternativa tradicionalnim testeninam, saj vsebujejo malo ogljikovih hidratov, hkrati pa so bogati z vitamini, minerali in vlakninami, ki podpirajo prebavo in izboljšujejo občutek sitosti.
Sestavine (za 1 osebo)
- 1 bučka (narezana na rezance)
- 12 kozic
- 1 majhna čebula (fino sesekljana)
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlička naribanega parmezana
Navodila za pripravo
- Priprava čebule in kozic: Majhno čebulo na drobno narežite in jo rahlo popecite na žlici olivnega olja v segreti ponvi, dokler ne postane mehka in zlato rjava. Dodajte kozice (sveže ali zamrznjene) ter začinite z malo soli.
- Dodajanje bučk: Bučko narežite na tanke trakove ali "špagete" in jih dodajte v ponev. Pražite kratek čas, da ostanejo čvrste in sveže – pazite, da jih ne prekuhate.
- Zaključek: Preden jed postrežete, posujte z žličko naribanega parmezana za dodaten okus.
Nasveti
- Prilagoditev okusa: Za bolj intenziven okus dodajte sveže sesekljan peteršilj ali baziliko tik pred postrežbo. Če želite bolj pikanten obrok, poskusite z dodatkom čilija v prahu ali svežega čilija.
- Alternativne sestavine: Namesto parmezana uporabite druge vrste sira, kot je feta ali kozji sir, za drugačen okusni profil.
- Načini postrežbe: Dodajte rezine limone za okras in osvežujočo noto ter postrezite s skledo sveže solate za uravnotežen obrok.
Dober tek!
Hranilne vrednosti
KCAL | OH (g) | MAŠČ. (g) | BELJ. (g) | SOL (mg) | SLADKOR (g) | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 bučka | 28 | 5 | 0 | 2 | 11 | 3 |
majhna čebula | 12 | 3 | 0 | 0 | 1 | 1 |
12 kozic | 130 | 2 | 2 | 26 | 1070 | 0 |
olivno olje, 1 žlica | 126 | 0 | 14 | 0 | 0 | 0 |
parmezan sir, 1 žlička | 36 | 0 | 2 | 2 | 0 | 0 |
SKUPAJ | 332 | 10 | 18 | 30 | 1082 | 4 |