Alt

Poširano jajce s kruhom in avokadom

Poširano jajce s kruhom in avokadom

Velikokrat, ko pomislimo na hiter in zdrav slan obrok, pomislimo na sendvič, kajne? Saj nekateri so zdravi, a so na žalost tako pusti. Zato z vami delimo odličen recept "Poširano jajce s kruhom in avokadom", katerega sestavine skupaj sestavijo več kot odličen, sočen in zdrav sendvič. Kako ga naredimo? Preberi si spodaj.

zdrav recept za poširano jajce
Se ti že cedijo sline? Spodaj si preberi, kako narediš poširano jajce s kruhom in avokadom!

Sestavine: (za 1 osebo)
- 1 jajce
- 1 kos temnega kruha
- 1/2 avokada
- 3 majhni paradižniki

zdrav recept avokado sportna klinika
Potek dela:
V vroči vodi, tik preden zavre 3 minute kuhamo jajce (do mehko kuhanega), ki ga v vročo vodo spustimo s pomočjo skodelice ali žlice. Ne z višine, da ne poči rumenjak. Avokado stlačimo in namažemo na kruh, ki je lahko popečen (Kruh lahko popečemo na ponvi ali v opekaču).
Nato paradižnike razpolovimo in jih v vroči ponvi pečemo 3 minute na nižjem ognju, dokler se ne zmehčajo in porjavijo. Jajce z žlico vzamemo iz vode in položimo na kruh. Posolimo in popramo po okusu.
posirano jajce s kruhom in avokadom sportna klinika recepti
Kalorične vrednosti:

  KCAL OH (g) MAŠČOBE (g) BELJAKOVINE (g) SOL (mg) SLADKOR (g)
1 poširano jajce 72 0 5 6 149 0
1 kos temnega kruha 90 18 1 4 135 3
1/2 avokada 96 5 9 1 4 0
3 majhni paradižniki 44 10 0 0 12 6
Skupaj 302 33 15 11 300 9

 

Več podobnih receptov najdete v našem blogu.

 

Nas že sledite na socialnih omrežjih?

Športna Klinika - Facebook

Športna Klinika - Instagram

Preberite še

view
Alkohol, zdravje in katera pijača ima najmanj kalorij?

Alkohol, zdravje in katera pijača ima najmanj kalorij?

Torej, kaj piti na tisti izredni priložnosti katero ne moremo spustiti, pa bi še vedno radi zaužili čim manj kalorij? Katera pijača ima najmanj kalorij? Preden začnem: Uživanje alkohola ustavlja...

Preberi več
view
Velikost delcev hranila in ostala makrohranila

Velikost delcev hranila in ostala makrohranila

Velikost in stopnja obdelanosti vpliva na to, v kolikšni meri so ogljikovi hidrati dostopni za prebavne encime. Mletje in dodatne obdelava zmanjšujejo velikost delcev in olajšajo delo prebavnim...

Preberi več
view
Nizkokalorične diete podaljšujejo življenjsko dobo

Nizkokalorične diete podaljšujejo življenjsko dobo

V 6-mesečni raziskavi so Heilbronn in ostali (2006) ugotavljali, kakšen je vpliv nizkokaloričnih diet na ljudi s prekomerno telesno težo (BMI 25-30). 

Preberi več