Kazalo
Uvod
Beljakovinski browniji iz rjavega fižola so zdrava alternativa klasičnim sladkim prigrizkom, polni beljakovin, ki podpirajo aktiven življenjski slog. So okusni, hranljivi in enostavni za pripravo, zato so odlična izbira za vse, ki želijo uživati v sladici, ne da bi ogrozili svoje cilje glede zdravja in prehrane. Ste pripravljeni poskusiti? Sledite receptu in se prepričajte, kako preprosto je!
Sestavine (za 1 pekač)
- 1 konzerva rjavega fižola (dobro odcejenega)
- 3 jajca
- 60 gramov pravega kakava
- 150 gramov umetnega sladila
- 60 gramov ovsenih kosmičev
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 žlička pecilnega praška
- 100 gramov temne čokolade (narezane ali čokoladnih kapljic)
- 2 žlici olivnega olja
- 40 gramov beljakovin z okusom čokolade (neobvezno)
Navodila za pripravo
- Zmešajte sestavine: Vse sestavine, razen čokoladnih kapljic, stresite v multipraktik in mešajte do goste mase.
- Dodajte čokolado: Nežno primešajte čokolado ali čokoladne kapljice.
- Pečenje: Maso vlijte v pekač s peki papirjem. Pecite pri 180 °C približno 30 minut.
Nasveti
- Dodajte ščepec cimeta ali pomarančne lupinice za bolj aromatične brownije.
- Vključite oreščke ali suho sadje za več teksture in naravno sladkobo.
- Hranite jih v zaprti posodi ali zamrznite za kasnejšo uporabo.
Kajne, da nikoli nebi pomislili, da bo ravno rjavi fižol glavna sestavina zdravega beljakovinskega brownija? :)
Dober tek!
Hranilne vrednosti
Cel pekač | Na porcijo |
---|---|
Beljakovine (gram) | 72 |
Maščobe (gram) | 101 |
Ogljikovi hidrati (gram) | 184 |
Sladkor (gram) | 8 |
Sol (miligram) | 2 |
Energija (kcal) | 1813 |