Alt

V savni ne kurimo maščob!

V savni ne kurimo maščob!

Žal ne obstaja nič takega, kot je shujševalno znojenje.

Ure in ure sedenja v savni ali pa poležavanje na soncu in treniranje v smučarskem kombinezonu sredi največje poletne vorčine ne bo pomagalo na poti do izgube maščobe.

Sicer je res, da bomo zaradi dehidracije - izguba vode iz telesa - izgubili kakšen kilogram, vendar bomo ta kilogram pridobili nazaj isto sekundo, ko bomo spili kozarec vode ali soka. Telo pa med zelo intenzivnim znojenjem ne izgubi le vode, temveč tudi zelo pomembne soli in minerale, kot so natrij, kalij in magnezij.
Če želite izvedeti več o savni in hujšanju, vas vabimo, da preberete celoten blog SAVNA IN HUJŠANJE, kjer smo podrobneje razkrili mite, resnico in dejstva o savni ter njenem vplivu na proces hujšanja. Tam boste našli koristne informacije o tem, kako savna vpliva na telo, katere koristi prinaša za zdravje in kako se lahko pametno vključi v vašo celovito strategijo za izgubo telesne maščobe.
 

Kako pomembno vlogo ima magnezij, si preberite v članku Magnezij, inzulinska rezistenca in debelost

Preberite tudi: Ketonska dieta za hujšanje - da ali ne?

Preberite še

view
Piščanec z medom in sojino omako

RECEPT: Piščanec z medom in sojino omako

Če si želite okusne in preproste jedi, ki vas bo navdušila, potem poskusite ta preprost recept za piščanca z medom v sojini omaki. To je popoln obrok za vse, ki radi jedo dobro hrano, a nimajo...

Preberi več
view
Poporodna vadba in izguba kilogramov

Poporodna vadba in izguba kilogramov

Nosečnost je za mano, rodila sem nekaj tednov nazaj, ampak kako sedaj pridem nazaj v staro formo? Rojstvo otroka je življenjski dogodek, posebno za nosečnice, ki se soočajo s popolnoma novimi...

Preberi več
view
Kako shujšati z manipulacijo telesne temperature?

Kako shujšati z manipulacijo telesne temperature?

Kako shujšati je vprašanje, ki ga slišimo neštetokrat. Pa ste vedeli, da je to mogoče z manipulacijo temperature telesa in okolja? Ste vedeli zakaj nam je med vadbo vroče in se potimo?

Preberi več