Alt

Neaktivni suhi in srčne bolezni

Neaktivni suhi in srčne bolezni

Ugotovitve kažejo, da telesna sestava, kilogrami in količina maščobe niso edini kazalec verjetnosti srčno žilnih bolezni. V raziskavi so Crump in ostali (2017) prišli do zaključkov, da imajo suhi in neaktivni 18-letniki enako možnost za srčno žilne bolezni v kasnejši starosti, kot njihovi debeli sovrstniki.

Ugotovili so namreč, da je slabša vzdržljivost in aerobna sposobnost krivec za približno enako številno kardiovaskularnih bolezni, tako med suhimi, kot prekomerno težkimi najstniki. Preventivni ukrepi bi tako morali biti ne le nadzor telesne teže, temveč telesna vadba.

Zbrcaj svojega neaktivnega prijatelja in mu pošlji ta članek :)

Če bi radi vadili z nami oz. potrebujete nasvet, nam pišite TUKAJ.

Viri:

Crump, C., Sundquist, J., Winkleby, M.A. and Sundquist, K. (2017). Interactive effects of obesity and physical fitness on risk of ischemic heart disease. Int J Obes (Lond). 2017 Feb;41(2):255-261. doi: 10.1038/ijo.2016.209.

Preberite še

view
5 navad, ki lahko podaljšajo življenje

5 navad, ki lahko podaljšajo življenje

Raziskovalci s Harvarda pravijo, da vam zdrave navade lahko podaljšajo življenje. In kako svojemu življenju dodati še kakšno desetletje?

Preberi več
view

Kako vaditi po preboleli koroni (COVID-19)

Kako zopet pričeti z vadbo, je vprašanje vsakega rekreativnega športnika, po prebolelem covidu. Na žalost se nas je in se nas bo, še kar nekaj spopadlo z novim virusom. Dobro je, da vemo kako...

Preberi več
view
Kako shujšati z manipulacijo telesne temperature?

Kako shujšati z manipulacijo telesne temperature?

Kako shujšati je vprašanje, ki ga slišimo neštetokrat. Pa ste vedeli, da je to mogoče z manipulacijo temperature telesa in okolja? Ste vedeli zakaj nam je med vadbo vroče in se potimo?

Preberi več